Grundtvig Biblioteket

Har du lyst til at vide mere om N.F.S. Grundtvig? Eller vil du bare gerne vil besøge et sted, der emmer af historie og oplysning? Så ring på dørklokken hos Grundtvig Biblioteket!

BEMÆRK:

Biblioteket er lukket mandag den 11. september


Grundtvig Biblioteket er et privat bibliotek, ejet af Grundtvigsk Forum. Biblioteket har til huse i Vartov lige ved Rådhuspladsen i København – i den gamle inspektørbolig i det, der engang var Vartov Hospital. 

Bøgerne er ikke til udlån, men du kan frit benytte de ca. 10.000 bind, der står på hylderne, når du er på besøg. Bibliotekaren Liselotte hjælper gerne med viden om Grundtvig og værkerne.

Læs mere om N.F.S. Grundtvig

Søg i bibliotekets online katalog her


Bibliotekets åbningstider

Mandag-tirsdag: 10 - 16 

Onsdag-fredag: 10 - 15

På biblioteket kan du blandt andet finde

  • Grundtvigs skrifter – førsteudgaven og senere udgaver
  • Melodibøger
  • Årsskrifter fra udvalgte højskoler
  • Salmebøger
  • Specialer og andre afhandlinger om grundtvigske emner
  • Værker skrevet af Grundtvigs samtidige samt nyere tids højskoleerindringer og debatbøger.

Studiested – brug biblioteket!

Du kan få studieplads på Grundtvig Biblioteket, hvis du har et projekt, der handler om Grundtvig, hans samtid, grundtvigianisme, højskolebevægelse, salmehistorie eller andre emner, som du kan bruge bibliotekets samling til.

Det er gratis at benytte biblioteket. Læg vejen forbi Farvergade 27, eller skriv en e-mail til bibliotekar Liselotte. Du er også velkommen til at kontakte biblioteket, hvis du har brug for at besøge stedet udenfor den almindelige åbningstid eller generelt har spørgsmål eller kommentarer.

K.E. Bugges Småtrykssamling


Kontakt biblioteket

Bibliotekar Liselotte Larsen

Tlf.: 4193 9003