Menu
Undervisningsmateriale
Forløb
Målgruppe: 4.-7. klasse
Lektioner: Ca. tre
Fag: Dansk, Musik, Historie

GRUNDLOVSFESTEN

af GRUNDLOVSFESTEN, Grundtvigsk Forum & Forstå, med støtte fra Nordea-fonden
2023

Hold grundlovsfest i skolen med dette gratis forløb til mellemtrinnet!

GRUNDLOVSFESTEN puster nyt liv i traditionen omkring grundlovsdag, for at ilte demokratiet og skabe mere fællesskab, tillid og sammenhængskraft i Danmark. Grundloven og demokratiet fortjener at blive fejret med en fest, hvor særligt børnene er i centrum - for det er dem, der fremover skal udleve, bære og skabe demokratiet.

I forløbet skal eleverne selv være aktive i fejringen ved bl.a. at skrive teksten til deres egen grundlovssang.

Lær grundloven at kende og skriv en grundlovssang!

Den 5. juni fejrer vi grundlovsdag i hele landet. Det bliver flaget, holdt taler og sunget fællessange for at hylde vores demokrati. Det er nemlig en helt særlig ting, at vi i Danmark har en masse rettigheder, der sikrer vores personlige frihed.

I det her forløb bliver eleverne selv en aktiv del af fejringen. De skal nemlig være med til at skrive tekst til en helt ny grundlovssang. Så slip ordene og fantasien løs og gør jer klar til grundlovsfest.

Når I er færdige med forløbet:

  • ved I, hvorfor vi fejrer grundlovsdag
  • har I sunget sange, der passer til en grundlovsfest
  • har I skrevet tekst til klassens egen grundlovssang.

Undervisningsforløbet er udviklet af GRUNDLOVSFESTEN i samarbejde med Grundtvigsk Forum og Forstå.dk og med støtte fra Nordea-fonden.

GRUNDLOVSFESTEN vil puste nyt liv i traditionen omkring Grundlovsdag den 5. juni, for at ilte demokratiet og skabe mere fællesskab, tillid og sammenhængskraft i Danmark.

Find forløbet på Forstå.dk

Besøg GRUNDLOVSFESTEN.dk