Menu
Artikel
Grundtvigsk Tidende

Vi burde tale om... hvor vigtigt det er, at vi har skabt et samfund, hvor den enkelte borger møder kunst og kultur i sin hverdag

Send os dit bud på, hvad vi burde tale om. til su@grundtvigskforum.dk
af Jane Mylenberg, museumsdirektør, ENIGMA
4/2023

KLUMME. I denne udgave af Grundtvigsk Tidendes klumme 'Vi burde tale om...' giver museumsdirektør ved ENIGMA, Jane Mylenberg, sit bud på, hvad vi egentlig bør tale om, når vi forsøger at værdisætte kunsten og kulturen

Men burde tale om

… hvor vigtigt det er, at vi har skabt et samfund, hvor den enkelte borger møder kunst og kultur i sin hverdag, og hvor farligt det vil være, hvis vi stiller formelle krav til kunstnere og kunsten om at løse specifikke problemer.

Kunsten er i sit væsen fri, og kun på grund af den frihed er det muligt for kunstnere at skabe værker, der udfordrer os, motionerer vores evner til at være kritiske og til at være nysgerrige. At vi er vokset op i et samfund, hvor vi har besluttet os for, at staten støtter den frie kunst, er med til at gøre vores samfundsmodel til en af de mest attråværdige i verden.

Vi taler om

… hvordan kunsten og kulturen skal løse samfundsopgaver som mistrivsel og mentale helbredsproblemer.

Hvad burde vi tale om?

Vi er alle med i en offentlig samtale – hvad enten vi bidrager til den, lytter til den eller måske forsøger at koncentrere os om noget helt andet. Men det er, som om vi ikke kan tale sammen om alt for mange emner på én gang, og noget får derfor ofte lov til at fylde meget, mens andet fylder mindre. Nogle gange kan det endda virke, som om den offentlige samtale skjuler det, vi egentlig burde tale om.

Vi vil gerne høre dit bud på, hvad vi burde tale om (og hvad vi taler for meget om)! Så send det til studentermedhjælper på Grundtvigsk Tidende, Signe Ulvsgaard Sørensen på su@grundtvigskforum.dk. Skriv: VI BURDE TALE OM i emnefeltet, angiv dit navn, hvor du kommer fra og husk, at det hele max. må fylde 750 tegn, inkl. mellemrum.

Siden 1845 har Grundtvigsk Tidende interesseret sig for den nutid, vi lever i, den fortid, vi kommer af, og den fremtid, vi kan ane. Og du kan være med. Tegn et abonnement her.

Bestil nu