Menu
Artikel
Grundtvigsk Tidende

Vi burde tale om... hvad helligdage er

Send os dit bud på, hvad vi burde tale om. til su@vartov.dk
af Lisbet Christoffersen, professor i ret og religion
2/2023

KLUMME. I denne udgave af Grundtvigsk Tidendes klumme 'Vi burde tale om...' giver professor i ret og religion, Lisbet Christoffersen, sit bud på, hvad vi egentlig bør tale om i Store Bededag-debatten

Men burde tale om

… hvad helligdage er. Hvad bededag er. Hvad bøn er. Hvorfor bøn er vigtig. Hvilken gudstjenesteform, der kan udvikle og forny en fælles bededag. Det taler mange allerede om.

I år er bededagsaften (den med de varme hveder) torsdag den 4. maj. En aften, vi fortsat gerne markerer med lys i vinduerne. Kunne kirker landet over indbyde til bededagsaftengudstjeneste med lysende vinduer den 4. maj – i år og fremover? Kunne bagerne omlægge, så det var dén aften, der var hveder? Kunne biskopperne bruge, at teksterne fortsat står, hvor de står, til at sende anbefaling ud om særgudstjeneste? Kan kirken generobre bønnen? Kan bededagsaften generobres? Over hele landet? I år?

Vi taler om

… at store bededag afskaffes som helligdag fra foråret 2024.

Hvad burde vi tale om?

Vi er alle med i en offentlig samtale – hvad enten vi bidrager til den, lytter til den eller måske forsøger at koncentrere os om noget helt andet. Men det er, som om vi ikke kan tale sammen om alt for mange emner på én gang, og noget får derfor ofte lov til at fylde meget, mens andet fylder mindre. Nogle gange kan det endda virke, som om den offentlige samtale skjuler det, vi egentlig burde tale om.

Vi vil gerne høre dit bud på, hvad vi burde tale om (og hvad vi taler for meget om)! Så send det til studentermedhjælper på Grundtvigsk Tidende, Signe Ulvsgaard Sørensen på su@grundtvigskforum.dk. Skriv: VI BURDE TALE OM i emnefeltet, angiv dit navn, hvor du kommer fra og husk, at det hele max. må fylde 750 tegn, inkl. mellemrum.

Siden 1845 har Grundtvigsk Tidende interesseret sig for den nutid, vi lever i, den fortid, vi kommer af, og den fremtid, vi kan ane. Og du kan være med. Tegn et abonnement her.

Bestil nu