Menu

Barselsakademiet: Gudløs islam – når ikke-muslimer fortolker Koranen

Dato
25/9
Tid
10:00 – 11:00
Sted
Vartov, Farvergade 27H, 1463 København K

Foredrag for forældre på barsel

LINK TIL TILMELDING

Det er almindeligt i samfund, hvor muslimer udgør en minoritet, at ikke-muslimer optræder som repræsentanter for islam og udlægger deres egne fortolkninger af religionen. Nogle ikke-muslimer går desuden i rette med muslimer med udgangspunkt i deres egen fortolkning af islam, som de hævder er den eneste sande islam. Det vil sige, at de optræder som ikke-muslimske islamiske autoriteter, der til trods for at de ikke er muslimer definerer islam i den danske offentlighed – eventuelt ved hjælp af argumenter forankret i islamiske skrifter. I dette foredrag fortæller Jesper Petersen (lektor på Københavns Universitet) om sin forskning i ikke-muslimsk islam.

Arrangeret af Barselsakademiet - støttet af Grundtvigsk Forum

Om Barselsakademiet

Barselsakademiet er et tilbud til forældre, som gerne vil holde hjernen i gang under deres barsel. Med en baby på armen er det ofte svært at deltage i foredrag og andre faglige aktiviteter, og derfor er det i Barselsakademiet præmissen, at baby er med. Det giver mulighed for med ro i maven at blive opdateret på nyeste resultater inden for klima eller debatten om udsatte boligområder, mens barnet bliver ammet, pludrer eller tager sig en lur ved siden af. Samtidig danner den tværfaglige sammensætning af forældre på barsel en oplagt platform for at udvide sit netværk i en periode, hvor netværket ellers hurtigt svinder ind.

Barselsakademiet holder til i lokalet Grundtvig i Vartov og afholdes hver den sidste onsdag i måneden i januar-april og august-november. Foredragene kan også ses online.