Menu

Barselsakademiet: Koranafbrændinger, dansk udenrigspolitik og dansk debat

Dato
28/8
Tid
10:00 – 11:00
Sted
Vartov, Farvergade 27H, 1463 København K

Foredrag for forældre på barsel

LINK TIL TILMELDING

Professor Jakob Skovgaard-Petersen har studeret og boet i Mellemøsten i mange år – i modsætning til mange af dem, der råbte højest om koranloven. Det manglende kendskab resulterede i en ensidig debat, som viste meget lille forståelse for både Mellemøsten og dansk udenrigspolitik, mener han. I stedet har både debattører og medier reproduceret stereotype billeder af “den orientalske despot i sine følelsers vold”.

Skovgaard-Petersen er lodret uenig i idéen om, at et forbud mod afbrændinger af Koranen var et knæfald for mellemøstlige diktatorer, og at dette indgreb derfor forventeligt vil føre til videre krav og yderligere islamisering. Politik i Mellemøsten fungerer nemlig helt anderledes, påpeger han.

Vær med, når han besøger Barselsakademiet og giver et indblik i, hvordan “korankrisen” så ud i Mellemøsten.

Arrangeret af Barselsakademiet - støttet af Grundtvigsk Forum

Om Barselsakademiet

Barselsakademiet er et tilbud til forældre, som gerne vil holde hjernen i gang under deres barsel. Med en baby på armen er det ofte svært at deltage i foredrag og andre faglige aktiviteter, og derfor er det i Barselsakademiet præmissen, at baby er med. Det giver mulighed for med ro i maven at blive opdateret på nyeste resultater inden for klima eller debatten om udsatte boligområder, mens barnet bliver ammet, pludrer eller tager sig en lur ved siden af. Samtidig danner den tværfaglige sammensætning af forældre på barsel en oplagt platform for at udvide sit netværk i en periode, hvor netværket ellers hurtigt svinder ind.

Barselsakademiet holder til i lokalet Grundtvig i Vartov og afholdes hver den sidste onsdag i måneden i januar-april og august-november. Foredragene kan også ses online.

Barselsakademiet