Menu

Sangforedrag med Rasmus Skov Borring

Dato
8/9
Tid
19:00 – 21:00
Sted
Vartov, Farvergade 27, 1463 København K

Sangforedrag med Rasmus Skov Borring

Fællessang søndags-sang under åben himmel, når festivalen Himmelblå slutter af med fællessang orkestreret af komponist og pianist Rasmus Skov Borring. 

Kom og syng med, når Rasmus Skov Borring gæster Himmelblå i Vartov for at præsentere sin nye bog om Danmarks syngende folkekultur – gennem sange er inviteret til at synge med på. Rasmus Skov Borring inviterer indenfor i sit mangeårige arbejde med formidlingen af den danske sangskat, og sangene skal selvfølgelig synges. 

Rasmus Skov Borring har været en del af fællessangen hele sit liv. Han er født ind i den, og har gjort den til sin metier gennem både håndens og åndens arbejde. I sin bog har han reflekteret over, hvad der sker med os, når vi synger sammen. Han tager os med gennem alle aspekter af vores tilværelse som syngende folkekultur. Hvad betyder det for fællesskabet, for identiteten, for selvforståelsen, når vi synger. Hvordan afspejler fællessangen kulturen, naturen, generationerne, og hvad sker der, når den danske sang flytter hjemmefra?

Igennem sangforedraget skal vi synge en række sange med melodier af Rasmus Skov Borring og tekster af blandt andre Tove Ditlevsen, Iben Krogsdal og Grundtvig. Marskens digter, Jens Rosendal, har han dedikeret et helt kapitel til, og netop titlen på bogen, Er der steder hvor sandheden synger, er en hyldest til Rasmus Skov Borrings ven og kunstneriske samarbejdspartner, der døde i slutningen af 2023. Titlen er således også en af deres fælles sange i Højskolesangbogen.

Rasmus Skov Borring (f. 1981) er pianist, komponist og foredragsholder, uddannet cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet. Han har desuden en række albumudgivelser bag sig med klavermusik. Han modtog i 2019 N.F.S. Grundtvigs Pris for sit arbejde med at formidle fællessangstraditionen både i Danmark og i udlandet. Han er bl.a. komponist bag sangen Gi’ os lyset tilbage, som er blevet optaget i Højskolesangbogen sammen med flere af hans andre sange.

Læs mere på www.rasmusskovborring.dk

OBS: i det trykte program står der, at arrangementet varer til 20.00, men det slutter kl. 21.00. 

Del af Himmelblå
 

Arrangementet er en del af Himmelblå – en sensommerfestival fyldt med debatter, koncerter, fællessang, foredrag – og meget mere. Himmelblå afholdes den 2. - 8. september i Vartov.