Menu

Rollespil – eskapisme eller værktøjskasse?

Dato
5/9
Tid
16:30 – 18:00
Sted
Vartov, Farvergade 27, 1463 København K

Rollespil – eskapisme eller værktøjskasse?

Det handler om rollespil denne torsdag eftermiddag i Vartovs grønnegård. 

Spørgsmålet der stilles handler om rollespil som fænomen og mulighed. Hvad er det – og er rollespillets skabelse af andre verdener et udtryk for eskapisme, eller en drøm om en alternativ verden, som må fortælles, før den kan skabes?  N.F.S. Grundtvig genfandt det smukke i den nordiske mytologi og fortalte en verden frem, der er afgørende for, hvordan danskerne tænker om sig selv, deres fællesskaber, kirke og samfund: Hvilke fortællinger skal der til i dag? Og i hvilket omfang bygger de nye historier på de gamle, og hvad kan de give os i dag, og i hvilket omfang er rollespil en ramme om de fortællinger? 

Fænomenet rollespil belyses fra en kulturhistorisk, Grundtvigsk og personlig vinkel. Mød disse tre rollespillere: 

Forfatter og Grundtvig-forsker Sune Auken, som selv har spillet meget drager og dæmoner i sin teenagetid.

Psykolog og stifter af efterskolen Epos Mathias Granum, som vil fortælle om bevæggrunden for at starte en rollespilsefterskole som en tidssvarende arena for unges dannelse.

Rollespilleren Ingrid Kaaber Pors fortæller om, hvad rollespillet har givet hende og hvordan rollespillet har givet redskaber til at manøvrere i en kompleks virkelighed, og om hvorfor rollespil er særligt relevante for udsatte unge.

Arrangementet er gratis. 

Del af Himmelblå
 

Arrangementet er en del af Himmelblå – en sensommerfestival fyldt med debatter, koncerter, fællessang, foredrag – og meget mere. Himmelblå afholdes den 2. - 8. september i Vartov.