Menu

Københavns Forsamlingshus: Hvordan bliver barndommen i fremtiden?

Dato
2/9
Tid
8:45 – 9:30
Sted
Vartov, Farvergade 27, 1463 København K

Københavns Forsamlingshus

Begynd med et af tidens store spørgsmål: Hvordan bliver barndommen i fremtiden?

Camilla Mehlsen, digital medieanalytiker og forfatter til Opmærksomhedstyveriet, holder morgenforedrag i Vartovs grønnegård og skyder dermed festivalen Himmelblå i gang for alvor. 

Camilla taler om desperate forældre. Forældre, der husker deres egen barndom, hvor de legede med de andre børn fra vejen – og forældre, der bliver bebrejdet af ældre generationer for at være overkontrollerende og pylrede. 

Spørgsmålet er, hvordan man lader børn være børn – og om det overhovedet er muligt at i dag. Kan man overlade børn til sig selv, eller kaster man dem dermed ind i en meget nærgående kapitalisme, hvor børnenes opmærksomhed er ‘varen’. Er det en virkelighed, vi må leve med? Skal forældrene komme over deres sorg over, at nutidens barndom er anderledes end deres egen – og kan vi ændre på fremtidens barndom?

Få svar på spørgsmål – og stil selv flere spørgsmål. 

Fri entré og gratis kaffe. 

Arrangeret i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Fora København og Suka Handikap- og Specialundervisning i Storkøbenhavn.

Del af Himmelblå
 

Arrangementet er en del af Himmelblå – en sensommerfestival fyldt med debatter, koncerter, fællessang, foredrag – og meget mere. Himmelblå afholdes den 2. - 8. september i Vartov.