Menu

Grundtvig møder Tyrkiet

Dato
6/9
Tid
15:00 – 16:00
Sted
Vartov, Farvergade 27, 1463 København K

Grundtvig møder Tyrkiet

Samtalesalon om demokrati i mødet mellem Tyrkiet og Danmark – under grønne lindetræer i Vartovs grønnegård. 

Dansk Kulturinstitut og Grundtvigsk Forum inviterer til samtalesalon med udgangspunkt i spørgsmål som opstår, når man taler demokrati i et møde mellem Danmark og Tyrkiet. Som for eksempel spørgsmål der handler om, hvordan man kan flyve, når man har rødder – og hvad det betyder, at praktisere demokrati, leve sammen og være blive myndig. 

Salonen vil begynde med en kort introduktion til Grundtvig og hans relevans i forhold til Tyrkiet og det globale samfund. Herefter er der samtaler og diskussioner for alle, som vil være med. Der bliver udelt spørgsmål og der er samtale-startere, som vil være med og diskussionerne. Desuden er der te, kaffe og kage til alle som vil være med. 

Samtalesalonen tager udgangspunkt i den danske 1800-tals tænker N.F.S. Grundtvig og arbejdet med at præsentere Grundtvig i Tyrkiet – som et afsæt for diskussioner om dannelse, demokrati, frihed, pædagogik og uddannelse i samspil med den filosofisk-pædagogiske metode ”P4C”. P4C står for ”philosophy for children” og de 4 C’er repræsenterer: caring, collaborative, critical and creative thinking. 

Fri entré. 

OBS: i det trykte program står der, at arrangementet løber fra kl. 13.00-14.00, men det er en fejl. Det løber fra 15.00-16.00. 

Del af Himmelblå
 

Arrangementet er en del af Himmelblå – en sensommerfestival fyldt med debatter, koncerter, fællessang, foredrag – og meget mere. Himmelblå afholdes den 2. - 8. september i Vartov.