Menu

Konference: Grundtvig, krig og geopolitik

Dato
3/9
Tid
9:30 – 16:00
Sted
Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Køb billet

Konference om krig og geopolitik – og brugen af historien og sangen som våben. Med N.F.S. Grundtvig som udgangspunkt 

Det er et privilegium kun at have oplevet fred. Men lang tids fred medfører næsten uundgåeligt, at vi glemmer og fortrænger krigens altafgørende betydning. For selv om historikere bestræber sig på at gøre fortiden levende, kan det sikkert kun lade sig gøre til en vis grad. Ruslands angreb på Ukraine den 24. februar 2022 har imidlertid gjort det klart, at det er nødvendigt at inddrage krig og geopolitik for at forstå en tid, der ikke er præget af fred. Og det var Grundtvigs tid så langt fra. I hans levetid blev Danmark angrebet hele fire gange, hvilket uden tvivl satte sig dybe spor i den måde han og hans samtid tænkte, handlede og reagerede på. 

Dagens oplægsholdere er blandt andre professor emeritus Ove Korsgaard, lektor i historie Rasmus Glenthøj, forskningschef Lone Kølle, lektor i historie Morten Lassen, cand.theol og kirkehistoriker Harald Nielsen. 

Dagens fulde program kan ses her. 

Konferencen er tilrettelagt af professor emeritus Ove Korsgaard i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag og Grundtvig-Selskabet. 

Entré: 175. kr. / 125 kr. for studerende og medlemmer af Grundtvigsk Forum.

Del af Himmelblå
 

Arrangementet er en del af Himmelblå – en sensommerfestival fyldt med debatter, koncerter, fællessang, foredrag – og meget mere. Himmelblå afholdes den 2. - 8. september i Vartov.