Menu

Er der håb? Kristian Leth i samtale med Christoffer Emil Bruun

Dato
2/9
Tid
16:30 – 18:00
Sted
Vartov, Farvergade 27, 1463 København K

Er der håb? Kristian Leth i samtale med Christoffer Emil Bruun 

Kristian Leth i samtale med Christoffer Emil Bruun om at bo i et politisk splittet USA – og håbe det bedste.

På scenen i Vartovs grønnegård bliver der stillet store spørgsmål denne mandag eftermiddag. Historiker og journalist Christoffer Emil Bruun stiller spørgsmål, der fører os ind i forfatteren, digteren og musikeren Kristian Leths tanker om håbets betydning. Lige nu.

Kristian Leth har udgivet flere bøger med håbet som tema – navnlig set i lyset af klimakrisen. Parallelt med det har han udforsket det bibelske univers, hvor man kan møde vilde forestillinger om at slippe ud af trængslerne og ind i en ny – utopisk (?) – virkelighed. Engang sagde man, at utopier var luftkasteller, der fjerner os fra verdens problemer. Men er det utopierne, vi har allermest brug for nu? Er det billeder på en ny og bedre verden? Og hvad stiller man op med sit håb og sine utopier, når man samtidig lever i et dybt splittet USA, hvor der lige om lidt er præsidentvalg? 

Arrangementet er gratis – og bagefter er der mulighed for at fortsætte samtalen med din sidemand, eller købe en skål suppe fra Vartovs køkken som en start på aftenen.  

Del af Himmelblå
 

Arrangementet er en del af Himmelblå – en sensommerfestival fyldt med debatter, koncerter, fællessang, foredrag – og meget mere. Himmelblå afholdes den 2. - 8. september i Vartov.