Menu

Kulturhuset Vartov

Midt i København, som nabo til Rådhuspladsen, ligger kulturhuset Vartov. Nogle kalder huset for en åndelig oase. For andre er Vartov en børnehave, et bibliotek, et konferencecenter, et kollegie eller alt muligt andet. De har ret alle sammen, for Vartov er mange ting på én gang. Pakket ind i et af Københavns fineste fredede huse. Porten er åben, og alle er velkomne.

“… den særlige atmosfære, der er over stedet, og som slår en i samme øjeblik, man træder fra den rå Rådhusplads og ind gennem porten. Det ligefrem ånder af historie og kultur fra denne oase i storbyen …”
Teolog Ole Jensen i 'Vartovs metamorfose', Dansk Kirketidende (8/2016)

Besøg Vartov

Få historien om Vartov og Grundtvigs tilknytning til stedet på et besøg i huset, hvor vi fortæller historier i Grønnegården og besøger Vartov Kirke.

Book besøg og viden på siden her.

Vartov og N.F.S. Grundtvig 

Vartov har både en hverdag og en historie, der er flettet tæt sammen med historien om en af Danmarks største tænkere og samfundsbyggere, nemlig præsten, poeten og politikeren N.F.S. Grundtvig, som var en vigtig del af guldalderlivet i København i 1800-tallet. Grundtvig var præst i Vartov Kirke i 33 år af sit liv. Ikke fordi det var nogen fin stilling. Tværtimod. Men det var den stilling, Grundtvig kunne få. Han var nemlig ikke helt nem at placere nogen steder, fordi han i den grad var en mand, der satte sig både op imod og ind i den tid, han var en del af. Det er blandt andet derfor, Grundtvig også i dag har meget at gøre med vores liv og samfund.
 

Grundtvig er centrum for arbejdet i den forening, der hedder Grundtvigsk Forum. Det er Grundtvigsk Forum, der ejer og driver huset Vartov. Det gør vi sammen med alle dem, der har lyst til at være med.

Læs mere om Grundtvigsk Forum