’N.F.S. – Min mund og mit indre’ – Teater Jævn i Vartov (8/2 2023)

Dato
8/2
Tid
19:00 – 20:30
Sted
Vartov Kirke, Farvergade 27, 1463 København K
Køb billet

Teater Jævn rykker ind i Vartov Kirke og giver krop og stemme til Grundtvigs ord i en ny teaterforestilling, der opliver og oplyser.

Forestillingen finder sted i Vartov kirke kl. 19:00-20:30 både onsdag den 8/2 og torsdag den 9/2 2023

Vi kender alle sammen gode, gamle Grundtvig. Ikke mindst fra de mange salmer, der er fast inventar i kirken og i den danske folkesjæl. Nu præsenterer det jyske teater Teater Jævn en helt ny teaterforestilling om landsfaderen.

Forestillingen hedder N.F.S. - Min mund og mit indre og tager livtag med Grundtvigs egne manuskripter og salmetekster. Forestillingen undersøger Grundtvigs turbulente liv og hans Mands Minde-foredrag fra 1838, der var med til at bane vejen for Grundtvigs folkelige gennembrud. 

Forestillingens producent og komponist Morten Mosgaard fortæller om forestillingen:   
”Grundtvig formåede som ingen anden at fylde de danske kirker med levende ord, der stadig fanger os den dag i dag. Derfor glæder vi os også til at kaste nyt lys på passager af Grundtvigs liv og hans knap så kendte Mands Minde-foredrag og give publikum et nyt syn på både Grundtvig.”  

Forestillingen er skrevet af den prisvindende dramatiker Amalie Olesen og tilrettelægges i samarbejde med Hedensted  Provsti.  

Forestillingen skabes af instruktør Rasmus Ask, dramaturg Gitte Villadsen, producent og komponist Morten Mosgaard, dramatiker Amalie Olesen, kostumedesigner Olivia Hetman, lysdesigner Stine Fumz samt skuespillerne Anna Ur Konoy, Chadi Abdul Karim og Jonas Kriegbaum.

Forestillingen er støttet af Det Fælles Landdistriktsråd, Statens Kunstfond, Den Jyske Kunstfond, William Demant-fonden og Dansk Skuespillerforbund.

Forestillingen præsenteres i Vartov i et samarbejde mellem Grundtvigsk Forum og Vartov Valgmenighed.