Menu

CPH STAGE / Forestillingen LEAR

Dato
6/6 – 8/6
Tid
16:00 – 18:00
Sted
Vartov, Farvergade 27H, 1463 København K

Oplev Shakespeares Kong Lear i Niels Brunses nye oversættelse som en del af CPH STAGE

BILLETSALG HOS CPH STAGE

LEAR er en kort og intim (60 min) version af Shakespeares Kong Lear i Niels Brunses nye oversættelse. Sidehistorien er skåret fra og fokus er på kongens rejse. Det er historiefortælling, som bliver levende. To skuespillere og publikum sidder sammen i en cirkel. Birgitte Nystrøm er Lear og Rikke Liljenberg spiller den musikalske nar og de tre døtre.  Når først historien går i gang og hjulet drejer, går de i spil blandt publikum, i og udenfor cirklen. Fokus er på Lears rejse fra alt til ingenting – på at give slip. 

 

Varighed

60 min + efterfølgende talk

Alder

15+

Sprog

Dansk

Billet

65/110 kr. (billetter købes gennem CPH Stage)

Spilledatoer

Torsdag d. 6. juni kl. 16.00

Fredag d. 7. juni kl. 16.00

Lørdag d. 8. juni kl. 16.00

 

Arrangeret af Shakespeare Lab og CPH Stage - støttet af Grundtvigsk Forum

Shakespeare Lab om LEAR

En Newstream- Shakespaere Lab produktion

Shakespeare Labs seneste projekt er en LEAR forestilling udviklet i samarbejde med skuespiller Birgitte Nystrøm, NewstreamProduction. Vi anvender Niels Brunses nye oversættelse af Kong Lear stykket.

I Shakespeares Kong Lear skal kongen miste det hele , før han begynder at kunne se andre og opdage sin egen medmenneskelighed. Han vil gå på pension... og så alligevel ikke, men måske er hans kuldsejlede arvefølgeplan en nødvendighed, for den er begyndelsen på hans erkendelsesrejse - en smertefuld, rasende rejse ind i indre landskaber med familiedrama som baggrund, med søskende jalousi, magtkampe, vrede og afmagt.

Vores LEAR er en kort og intim (60 min) version af Shakespeares 400 år gamle stykke. Vi har skåret sidehistorien fra og koncentrerer os om kongens rejse. Vi er bare to; Birgitte Nystrøm er Lear og Rikke Liljenberg spiller den musikalske nar og de tre døtre. Konceptet er enkelt. Vi har taget et af stykkets væsentlige temaer - ingenting - til os. Vi har ingenting, ingen scenografi eller rekvisitter, er kun os – to spillere og publikum siddende sammen i en cirkel. Det er historiefortælling, som bliver levende. Når først historien går i gang og hjulet drejer, går vi i spil blandt publikum, inde og udenfor cirklen. Fokus er på Lears rejse fra alt til ingenting – på at give slip, faktisk.

Med hjælp fra instruktør Marc van der Velden har vi fundet en enkel scenisk form, der gør os i stand til at spille hvor som helst - det eneste vi har brug for er et lokale med plads til en cirkel af 30 - 50 stole.

Shakespeare Lab har modtaget støtte fra Augustinus Fonden, Zeutens Mindelegat og Dansk Skuespillerforbunds Produktionsstøttemidler og havde premiere i Grundtvig Salen i Kulturhuset Vartov  i hjertet af København juni 2023. Opsætningen i 2024 er støttet af CPH Stage og Grundtvigsk Forum.