Barselsakademiet: Etnisk profilering i det danske politi

Dato
24/4
Tid
10:00 – 11:00
Sted
Vartov, Farvergade 27H, 1463 København K

Foredrag for forældre på barsel

LINK TIL TILMELDING

En stor rapport fra 2022 fra Institut for Menneskerettigheder viser, at etniske minoriteter oftere bliver sigtet i sager, der ender med påtageopgivelse eller frifindelse, end etniske danskere. Det kan derfor tyde på, at politiet bruger etnisk profilering, når de stopper personer – dvs. tillægger borgerens etnicitet eller hudfarve bestemt (kriminel) adfærd.

Hør en af forfatterne bag rapporten, Jeppe Kirkelund Søndergaard, fremlægge dens resultater og instituttets anbefalinger imod etnisk profilering.

Arrangeret af Barselsakademiet - støttet af Grundtvigsk Forum

Hvad er Barselsakademiet?

Barselsakademiet er et tilbud til forældre, som gerne vil holde hjernen i gang under deres barsel. Med en baby på armen er det ofte svært at deltage i foredrag og andre faglige aktiviteter, og derfor er det i Barselsakademiet præmissen, at baby er med. Det giver mulighed for med ro i maven at blive opdateret på nyeste resultater inden for klima eller debatten om udsatte boligområder, mens barnet bliver ammet, pludrer eller tager sig en lur ved siden af. Samtidig danner den tværfaglige sammensætning af forældre på barsel en oplagt platform for at udvide sit netværk i en periode, hvor netværket ellers hurtigt svinder ind.